English youtube facebook
 
 
 
  פעמית - מוצרים לאריזה ולשימוש חד פעמי
מגוון הצעות לעיצוב שולחנות

מגוון הצעות לעיצוב שולחן חג

הועלה ע"י נגה רוזנברג

שולחן הסדר הוא הרבה מעבר לשולחן אוכל שגרתי. מצוות "שולחן עורך", ההתכנסות המשפחתית ופתיחת החג הרשמי סביבו, הפכו את עיצוב השולחן לחלק בלתי נפרד מההכנות הקודחות לחג. על מנת לשדרג את עיצוב השולחן, אספנו כמה הצעות מעניינות וטיפים קטנים שיעשו הבדל גדול.

החלטנו לארח בערב החג. הגיע תורנו, בחגים הקודמים התארחנו אצל חברים ומשפחה והפעם אזרנו אומץ והזמנו את החברים והמשפחה לחגוג אצלנו את החג. מפה לשם כשסיכמנו את מספר האורחים התברר שמספרם עלה על כמות הכיסאות, השולחנות והכלים הנמצאים בארונות, ובטח ובטח על הכלים ומערכת הסכו"ם הכשרים לפסח וכמובן מבחינה כלכלית הערב הפך לאירוע רב משתתפים וגדול עלינו מעט בתקופה זו של חיינו. טיפים מנומסים איך אפשר להזמין, בלי לפשוט את הרגל, להישאר בחיים ויותר מזה גם ליהנות כמארחת ולא להתמוטט בסוף הערב.
התארגנות נכונה וחכמה בעוד מועד תחסוך זמן ואנרגיה, ותבטיח ערב שאיננו כרוך בעבודה קשה ומפרכת. כמו בכל תוכנית מורכבת עליכם לתכנן מראש, להגדיר ולתחום את האפשרויות המוצבות לפניכם. לאחר שהחלטתם, דעו שכבר עשיתם חצי עבודה. אומרת תמי לנצוט ליבוביץ – יועצת תדמית, נימוס ונוהג בינלאומית.

שולחנות: השולחן אינו מספיק גדול, "חייבים שולחן נוסף" בכל דירה גם הקטנה ביותר קימות דלתות,  הדלת יכולה בשעת הצורך לשמש כשולחן אם רק נארגן שני "חמורים", (רגליים) ואת הדלת נניח עליהם, (כמובן שנדאג  שהידית תהיה בכיוון מטה). לא לדאוג המפה מכסה את הסוד שלנו.
כסאות: בטוח שחלק מהשכנים שלנו עורכים את הסדר מחוץ לביתם. כדאי לברר מראש עם השכנים האם נוכל להשאיל את הכיסאות ולא להשאיר לדקה התשעים מידע זה. והיה ודווקא ביום זה כולם עורכים סדר בביתם אזי אפשר לבקש מאורחינו להביא עמם כסאות מתקפלים.

*הערה: במידה ומספר המוזמנים מאוד גדול וכמו שציינתי הערב הופך לאירוע רב משתתפים ואכן הבית יכול להכיל כמות כזו של אורחים, האפשרות היא לשכור שולחנות וכסאות, מפות וכלים מחברות מקצועיות המשכירות פריטים אלו, אך חובה לעשות זאת זמן רב מראש ושוב לא להשאיר זאת לרגע האחרון.

פליקס חדד ואילינית דה-פריס, בעלי גלוריה מונדי מציעים לבחור נושא ובהתאם נעצב את שולחן החג-  כדי ליצור שלמות והרמוניה, רצוי לבחור  נושא מרכזי, בהתאם לו נערוך את שולחן החג. למשל: אביב, אוריינטלי, כפרי, רומנטי, קלאסי-שיק, בארוק וכו. נראה לכם מתאמץ מידיי- בחרו צבע או שניים כנושא מרכזי.
"גולף אנד קו" מציעים כמה סגנונות לעיצוב שולחן החג :השולחן הטרנדי/אופנתי : שולחן צבעוני עליז ומרגש. 
על מפה משובצת נערוך תחתיות צבעוניות בצבע חלק תואם ומעליהן הצלחות. ניתן לשלב צלחות עם דוגמא צבעונית עם צלחת חלקה באחד מצבעי הדוגמא.
סכום עם ידיות צבעוניות, מפיות באחד מצבעי המפה וחבקים ישלימו את המראה העשיר. ניתן גם להשתמש במפה לבנה וכלים לבנים ולתת את הנגיעות האופנתיות בכלי הגשה בצבעים עזים, פמוטות בצבעים לא שגרתיים או אגרטל מיוחד.
השולחן האלגנטי : ניגוד בין צבעים בהירים, עדינים ורגועים אל מול חומים כהים ואפור גרפיט יכולים ליצור שולחן דרמטי חגיגי ומיוחד:
מפה לבנה כשבמרכזה מונח ראנר עשיר בגוונים חומים וזהובים, צלחות לבנות  עם כלי הגשה בגוונים חמים ועדינים, פמוטות בגוון ענבר וכוסות בזכוכית בגוון מעושן.
השולחן המהודר : שולחן מהודר במיוחד נערוך עם כלים לבנים מעוטרים בפסי כסף, שנדלירה גדולה במרכז השולחן , וכלי הגשה מזכוכית משולבת במתכת כסופה בוהקת. מפה לבנה עם מפיות וחבקים תואמים ישלימו את המראה החגיגי.
השולחן הלבן: גם כשעורכים את כל השולחן בכלים לבנים  ובמפה צחורה ניתן ליצור שולחן מעניין בעזרת  שילובים בין כלי הגשה בגבהים שונים – קערות עמוקות ושטוחות , צלחות או קערות על רגל – וכלים בטקסטורת שונות.

מפות, מפיות ורנרים: אלו שלושת האלמנטים החשובים הגורמים לאווירה חגיגת. יש הבוחרים מפית וממנה יוצאים לצבעים הנבחרים. לדוגמא: מפית בצבע שמנת עם הדפסים עדינים של כסף או זהב, פרחים או דוגמאות אבסטרקטיות בצבע בהיר נוסף, נבחר את המפה בצבע התואם. על מנת להוסיף סגנון וסטייל לשולחן נשתמש ברנר, אותה רצועת בד הרצה במרכז השולחן לכל אורכו. החומרים שהרנר מיוצר מהם יכולים להיות: תחרות שונות, שקופות ורכות, קטיפה, רשת ועוד.

מעצב האופנה ירון ברכה בצלאל: "לא כל הנוצץ זהב, אבל הוא בהחלט נוצץ". השקיעו במפה. אל תסתפקו במפה קנויה, יפה ככל שתהיה. גשו לחנות בדים, רכשו חתיכה של בד סאטן וחתיכת בד תחרה, טול או כל בד שקוף ורך אחר. תפרו את הבד המבריק לשולי המפה. מעל המפה צרו טקסטורות עם הבד השקוף והדקו אותו באמצעות תפירה או סיכות.
*הערה: לפני שנמשיך זה המקום לציין שאם פעם מפות ומפיות נייר שידרו זלזול, פשטות או היו מיועדים למסיבות מחוץ לבית, פיקניקים, ימי הולדת לילדים, היום המצב שונה לחלוטין, ממש מהפכת המוצר. מהעיצובים, הסגנונות, החומרים, עיצוב יוקרתי, האפשרויות להלבשת השולחן, השילובים וההתאמה סטים שלמים המותאמים ברמה הגבוהה ביותר.
• על מנת להעשיר את השולחן, ניתן להשתמש בחומרים שונים, למשל: מפת נייר יחד עם מפת אורגנזה, אך להשתדל לא לערבב יותר מדי סוגים וצבעים, איכויות שונות של חומרים וכד.
• כאשר יש שולחן גדול ואנו נאלצים לחבר שתי מפות, כדאי לשים מעל החיבור ראנר, ולהעלים את מיקום החיבור.

עיצוב שולחן חג - פעמית סטור (צילום יח"צ)

כוסות, צלחות וסכו"ם – חד פעמי: לאלו שאין להם מערכות כלים המספיקה לכל הסועדים או שלא רוצים לשטוף כלים בתום הארוחה, אך יחד עם זאת לא מוכנים להתפשר על רמת ההגשה, קיימים כלים חד פעמיים  בגימור יוקרתי, שנראים כמו מערכות כלים יוקרתיות ומהודרות, הכוללות סכו"ם מעוצב, כוסות יין חד פעמיות, מגשים, קערות לסלט ועוד. כמה קל בסוף הערב לאסוף את כל הכלים ולזרוק אותם לפח. לשוחרי איכות הסביבה אציין שישנם כלים חד פעמיים מתכלים העשויים מחומרים אורגניים.
מי שכבר אירח בעבר עם כלים חד פעמיים בוודאי שמע את המשפט; "בטוח שאלו כלים חד פעמיים?" ומי שטרם ניסה מוזמן בהחלט להתרשם בעצמו.

"תחום הכלים החד פעמיים התפתח בשנים האחרונות וכיום ניתן למצוא כלי מעוצבים שנראים ככלים רגילים לכל דבר, כך שניתן
עצב שולחן מפואר במגוון סגנונות עיצוביים ולקבל ערך מוסף משמעותי באירוח – בתום הארוחה לא צריך לשטוף את הכלים – זורקים לפח.. וזהו. בנוסף, ניתן לבשל עם תבניות וסירים חד פעמיים" אומרת שירן בן שמעון מרשת "פעמית סטור".
אלעד וייס, מנכ"ל רשת 'חידושים': שלבו כלים צבעוניים. הנטייה היא לערוך את השולחן בסרוויסים מונוכרמוטיים. הכניסו צבע לשולחן באמצעות קערות בצבעוניות בולטת או כל כתם צבע אחר שישרג את המראה ויוסיף שמחה לשולחן.

קישוט השולחן – סטיילינג: פרחים, גם הפרחים שנהגו לקשט את מרכז השולחן הפכו לסידורים זוחלים, קטנים ומעניינים. אם הסידור גבוה ומסתיר את היושבים, הסירו את האגרטל בעת הישיבה סביב השולחן, אבל אם הפרחים נמוכים ומאפשרים שיחה סביב השולחן – השאירו אותם. יחד עם זאת פינו את מקומם למעוף היצירתיות העכשווית. אם אתם חובבי פרחים שימו זר אחד או שניים בפינות בולטות. שילוב של זר פרחי שדה רענן, ריחני וצבעוני, יוסיף לאווירה. היזהרו מפרחים בעלי ריחניות יתר שמאפילים על מרכיבי הריח האחרים.
ומה לגבי נרות? נרות קטנים בתוך פמוטים מוגבהים. נרות עם ריחות עדינים של הדרים, לימונית או לימון, מרווה.  צרור נכבד של הדסים יפיק ניחוח נעים בחלל. הוסיפו לשולחן נרות, התורמים לאווירה. מקלות קטורת ופרחים ריחניים יפיצו עננים עדינים של ריח נעים. הם עשויים גם לשוות לאירוע אופי חגיגי או מיוחד. הקפידו גם על פמוטים אסתטיים. את הקטורת פזרו בשתיים-שלוש נקודות בתוך הבית. אל תפריזו. בשל הריחות העזים המלווים את המאכלים השונים, כדאי להשתמש כמה שפחות במפיצי ריחות כמו נרות ריחניים או פרחים מיובשים ריחניים שלא תמיד משתלבים עם ריחות האוכל. כאשר משתמשים בנרות, ניתן להקפיא את הנרות בתוך שקיות ניילון כמה שעות לפני הארוחה, כך כאשר נדליק אותם במהלך הארוחה הם לא ינטפו ויבערו יותר זמן.

"לקראת חג הפסח הקרב ובא, אני ממליצה על סדור שולחן רגוע ושקט. ההעדפה שלי היא כריכת שולחן על טהרת הטבע. סמלי החג יקשטו את מרכז השולחן. מפה לבנה וחגיגית או מפה בצבעי זהב או צבעי אדמה יהוו רקע מרגיע לתזזית הצבעונית שבסביבת השולחן. הרקע השקט יאפשר הדגשה של אביזרי הקישוט מן הטבע. מפיות בד תואמות האסופות בחבק מעוצב או בפרחי הדס- יוסיפו למראה חגיגי" אומרת נעה קוצ'ינסקי מחברת Noa private collection.

• כשעורכים את השולחן עדיף לא לשים מראש צלחות מרק, כי לא כולם אוכלים מרק וכן סיר המרק בדר"כ לא נמצא במרכז השולחן, כך שהצלחות ממילא נלקחות מהשולחן.

אוהלי שם -place card : גם עיצוב וגם נימוס שילוב מנצח – מי יושב ליד מי?! לא פעם האווירה סביב השולחן נפגעת משום שלשניים היושבים אחד ליד השני אין "כימיה". כמארחים שגורם האווירה חשוב לנו ועיצוב השולחן הוא חלק מיצירתו, אנו רוצים להיות אלגנטיים ומקוריים יותר, נסמן את מקומות הישיבה באמצעות תגי שם (אוהל שם) שמונחים מעל הצלחות. האפשריות לסמן מקומות אלו הן יצירתיות ביותר.

• בתחילת הארוחה עדיף לשים על השולחן רק את הסלטים, מאחר והם מוסיפים צבע אך לא תופסים מקום. את המנות העיקריות והתוספות כדאי להגיש בנפרד מאוחר יותר.
• תמיד כדאי לשים מגן שולחן מתחת למפה. זה גם מונע שקיפות וגם נעים ורך יותר.

רשת H&O תחת המותג PRIMAVERA – Home & More תשווק קולקציה טרנדית ומעוצבת לשולחן החג, במחירים אטרקטיביים ובה מגוון רחב של כלי בית, מוצרי טקסטיל בית, כלי מטבח, פריטי עיצוב ונוי ומתנות ייחודיות לחג הפסח.

עיצוב שולחן החג הוא משימה מאתגרת, אך מהנה, המשלבת יצירתיות, סגנון אישי והרבה רצון לחדש ולהפתיע את האורחים. ברשת ACE לוקחים שולחן וכסאות, מערבבים עם מפה וסט כלי אוכל, מוסיפים צבע ואווירה – ולפניכם המתכון המושלם לעיצוב שולחן החג סטייליסט הכלות, אוהד איתן נורי: השקיעו בפרטים הקטנים: הכינו עטיפות תחרה לסכו"ם, קשרו סרט מסביב לכל גביע, הניחו פרחים קטנים מבצק סוכר על כל צלחת וכתבו ברכה אישית.

בעלי מתחם הספא Tea Garden, אלונה מילשטיין: חשבו על היום שאחרי החג. פרגנו למי שהשקיע כל כך בחג. רכשו מבעוד מועד שוברים מפנקים לטיפולי יופי, עיסויים וכל מה שאוהבים העוסקים במלאכה והניחו להם על הצלחת בתוספת פתק קטן שאומר: "מי שבישל בערב שבת, יאכל בשבת".

 http://www.stylelist.co.il/?p=7207

פעמית סטור
פעמית עסקים
ברקת
תבנית כל
     
 
 
     
     
  קבלת עדכונים ומבצעים
 
     
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק
 
 
     
 
כלים ירוקים
אפייה נאה
כלי בית
מפות שולחן
סיבה למסיבה
כלי הגשה וקערות
מוצרי נייר להיגיינה
חומרי אריזה למעבר דירה
נרות וחימומיות
Easy Serve
מוצרי ניקוי
רדידים וניצמדים
כוסות
צלחות
מוצרי מזון
אירועים
בלונים
קישוטי שולחן
חגים
גביעים וכוסות יין
מפיות - תצוגה מתחלפת
סכום וכוסות הגשה
לפתניות וגביעי קינוחים
תבניות אפיה
 מועדון פעמית סטור
מועדון פעמית עסקים
כתבות ומאמרים
מי אנחנו
אני מאמין
חזון
תרומה לקהילה
מכתבי הערכה
סניפים
צור קשר
הורדות
דף הבית
קטלוג פעמית סטור
קטלוג פעמית עסקים
שולחנות מעוצבים
מבצעי העונה
ארועים ושמחות
אוכלים בחוץ
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק

 

 
     
דיגידם בניית אתרים בניית אתרים פעמית ישיר 401 - 502 - 1700 | peamit@peamit.co.il | ט.ל.ח