English youtube facebook
 
 
 
  פעמית - מוצרים לאריזה ולשימוש חד פעמי
איך לארח בהצלחה בחג הפסח

ליל הסדר יכול להיות החוויה הכי טובה שלכם עם אירוח המשפחה, החברים או כל מי שתבחרו להסב איתו בשולחן החג.
במאמר זה ריכזנו עבורכם מספר כללים ליצירת חווית ליל סדר מושלמת. 

1. תכנון להצלחת ליל הסדר
-מומלץ מאד לתכנן את הערב כאירוע לכל דבר, הצלחת הערב תלויה בתכנון ובפרטים הקטנים.
2. רשימת המוזמנים- ערכו את רשימת המוזמנים מומלץ ליצור רשימה נפרדת בין מספר המבוגרים והילדים. 
3. הרכבת התפריט - התפריט הוא המגדלור שיכוון את ארוחת החג שלך, יש להתאים מנות בתפריט שיקלעו לטעם של הסועדים ולטעמם של הילדים.
4. התפריט: מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות - עיצוב התפריט הוא הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לך. אנחנו ממליצים לך לעבוד על פי הסכמה הבאה:
    סלטים ותוספות, מנות עיקריות מנוות ראשונות ומנות אחרונות.
5. כלל זהב: עדיף להיצמד למנות שכבר הצליחו לך בעבר: אם אינך בטוחה בעצמך, העדיפי לכלול בתפריט מנות דגל שאת מיומנת בהן והצלחת בהכנתן בעבר.
    מהלך קטן שיוריד ממך הרבה לחץ... 
6. ואם בכל אופן מתחשק לך להיות קצת יותר נועזת ויצירתית - ולהכניס מנות חדשות לתפריט, לכי על זה ! ההמלצה היחידה שלנו היא לערוך ניסוי כלים ולבשל אותן פעם אחת לפחות לפני ליל הסדר.
7. האצילי סמכויות - אין סיבה שתהיי לבד, סמני מנות בתפריט שאת יכולה להטיל על האורחים להביא איתם. כדי לשמור על הומוגניות הארוחה, מומלץ להטיל על האורחים סלט, תוספת או קינוח. 
8. קניות - כדאי לבצע את רב הקניות כמה שאפשר לפני ערב החג- בו החנויות מלאות בקונים. לכן אנו ממליצים לפצל את מסע הקניות לשניים:  במסע הקניות הראשון, הקדימי ורכשי את המוצרים היבשים, ומוצרי בשר שניתנים לשמירה בהקפאה. כיומיים שלושה לפני ערב החג- קני רק את המוצרים הטריים כמו ירקות ועשבי תיבול טריים.
9. ומהי רשימת הקניות לעיצוב וסידור שולחן ? כלים חד פעמיים הם פתרונות לאירוח המושלמים לארוחת חג עם אורחים מרובים.
יותר ויותר משפחות דתיות וחילוניות משתמשות בכלים חד פעמיים בעיצובים מרהיבים שאינם גורעים מהיופי של שולחן החג, ומאפשרים  שמירת כשרות ברמה מתאימה לכל המוזמנים וחופש מההתעסקות המתישה של השכרת כלי אוכל, ושטיפת כלים.
בסוף הארוחה המושקעת- תוכלו לשבת עם האורחים  לקינוח ולא ,לנקות,לפנות ולשטוף כלים.
בשוק קיים מבחר רחב מאוד של כלים חד פעמיים איכותיים ומעוצבים שיעניקו לשולחן החג שלך מראה חגיגי. בתום הארוחה- אוספים הכול ו..לפח.
ההוצאה ברכישת כלים חד פעמיים מתגמדת אל מול הוצאות שטיפת הכלים והפעלת המדיח.

מפעמית סטור ריכזו עבורנו מספר עצות לשימוש נכון בכלים חד פעמיים טיפים לרכישת כלים חד פעמיים לארוחת ליל הסדר: 
        *  כדאי להגיע לחנות עם רשימה מסודרת על מנת לא לשכוח כלום וגם בכדי לא להתפתות לקנות דברים שלא צריך.
        *  חשוב לדעת מראש את מספר המוזמנים ולקחת בחשבון שבשימוש בכלים חד פעמיים צריך שיהיה מספר כפול של כלים ממספר הסועדים.
        *  לתכנן את התפריט מראש ולדעת כמה סוגי מאכלים ישנם על מנת לחשב את כמות כלי ההגשה. 
        *  כדאי לקנות מספר סוגים של כוסות או לוודא שהסוג שקנינו מתאים גם לשתייה חמה וגם לקרה. ליין כדאי לקנות גביעי יין.
        *  כדאי לקנות את הכלים החד פעמיים איתם אנו מתכוונים להגיש או לבשל בהתאם לצרכים: כלים המתאימים לחימום בתנור לא מתאימים חימום במקירוגל ולהיפך,
            כן כדאי לקחת משני הסוגים.
        *  חשוב להתאים גם את כלי האוכל לצרכים: צלחות מנייר לא ניתנות לנשיאה עם אוכל בתוכן לעומת צלחות פלסטיק. לכן אם אנו מתכננים להגיש צלחות מלאות
            שולחן ולא למזוג את האוכל ממרכז השולחן, נשתמש בצלחות פלסטיק קשיח.
        *  כדאי לקנות גם כמה קופסאות אחסון עם מכסים לאחסון האוכל שנשאר.
        *  כדאי להשקיע במפיות ולקנות את אלה מרובות השכבות.
        *  יש למדוד את השולחן שעליו נסעד על מנת שנוכל לקנות את המפה בגודל המתאים.

                                 

שירן לוי מעצבת הבית של פעמית סטור נותנת טיפים לאירוח מושלם ולעריכת שולחן אירוח  חגיגי בכלים חד פעמיים  לילי הסדר

השולחן האלגנטי : ניגוד בין צבעים בהירים, עדינים ורגועים אל מול חומים כהים ואפור גרפיט יכולים ליצור שולחן דרמטי חגיגי ומיוחד: מפה לבנה כשבמרכזה מונח ראנר עשיר בגוונים חומים וזהובים, צלחות לבנות  עם כלי הגשה בגוונים חמים ועדינים, פמוטות בגוון ענבר וכוסות בזכוכית בגוון מעושן. 
השולחן המהודר : שולחן מהודר במיוחד נערוך עם כלים לבנים מעוטרים בפסי כסף, קערת הגשה גדולה במרכז השולחן , וכלי הגשה  משולבים בפס מתכת כסופה בוהקת. מפה לבנה עם מפיות וחבקים תואמים ישלימו את המראה החגיגי.
השולחן הלבן: גם כשעורכים את כל השולחן בכלים לבנים  ובמפה צחורה ניתן ליצור שולחן מעניין בעזרת  שילובים בין כלי הגשה בגבהים שונים – קערות עמוקות ושטוחות , צלחות או קערות על רגל – וכלים בטקסטורת שונות.
מפות, מפיות וראנרים: אלו שלושת האלמנטים החשובים הגורמים לאווירה חגיגת. יש הבוחרים מפית וממנה יוצאים לצבעים הנבחרים. לדוגמא: מפית בצבע שמנת עם הדפסים עדינים של כסף או זהב, פרחים או דוגמאות אבסטרקטיות בצבע בהיר נוסף, נבחר את המפה בצבע התואם. על מנת להוסיף סגנון וסטייל לשולחן נשתמש בראנר, אותה רצועת בד הרצה במרכז השולחן לכל אורכו. החומרים שהראנר מיוצר מהם יכולים להיות: תחרות שונות, שקופות ורכות, קטיפה, רשת ועוד.
כדאי להשתמש בראנרים ובשילוב מפות בשני צבעים, מאחר וכך ניתן להעשיר את השולחן.
על מנת להעשיר את השולחן, ניתן להשתמש בחומרים שונים, למשל: מפת נייר יחד עם מפת אורגנזה, אך להשתדל לא לערבב יותר מדי סוגים וצבעים, איכויות שונות של חומרים וכד.
לרוב כאשר יש שולחן גדול אנו נאלצים לחבר שתי מפות, מומלץ לשים מעל החיבור ראנר, ולהעלים את מיקום החיבור.
קישוט השולחן – סטיילינג: פרחים, גם הפרחים שנהגו לקשט את מרכז השולחן הפכו לסידורים זוחלים, קטנים ומעניינים. אם הסידור גבוה ומסתיר את היושבים, הסירו את האגרטל בעת הישיבה סביב השולחן, אבל אם הפרחים נמוכים ומאפשרים שיחה סביב השולחן – השאירו אותם.  אם אתם חובבי פרחים שימו זר אחד או שניים בפינות בולטות. שילוב של זר פרחי שדה רענן, ריחני וצבעוני, יוסיף לאווירה. היזהרו מפרחים בעלי ריחניות יתר שמאפילים על מרכיבי הריח האחרים.
מה לגבי נרות? הוסיפו לשולחן נרות, התורמים לאווירה: נרות קטנים בתוך פמוטים מוגבהים. כאשר משתמשים בנרות, ניתן להקפיא את הנרות בתוך שקיות ניילון  כמה שעות לפני הארוחה, כך כאשר נדליק אותם במהלך הארוחה הם לא ייטפו ויבערו יותר זמן.
כלי הגשה במהלך הארוחה- כשעורכים את השולחן עדיף לא לשים מראש צלחות מרק, מכיוון  שלא כולם אוכלים מרק, וכמו כן סיר המרק  ממוקם במטבח, כך שהצלחות ממילא נלקחות מהשולחן. בתחילת הארוחה עדיף לשים על השולחן רק את הסלטים, מאחר והם מוסיפים צבע אך לא תופסים מקום. את המנות העיקריות והתוספות כדאי להגיש בנפרד מאוחר יותר.

סרטוני הדרכה לעיצוב ועריכת שולחן לחג ...               

שלחנות  וכסאות - לעיתים בקלחת ההכנות אנו שוכחים לדאוג לכיסאות סביב השולחן, סיפרו את מספר הכיסאות שיש לכם ובמידת הצורך בקשו מהאורחים הקרובים להביא איתם כיסאות נוספים. מאד מומלץ כי במידה וביקשתם, יובאו הכיסאות לפני ערב החג ובעת קבלת האורחים השולחן יהיה ערוך כשהכיסאות מסביבו.

כללים לעריכת שולחן החג- מספר כללי ברזל צריכים להנחות אתכם בבואכם לערוך את שולחן החג: 
        *   הכלים ערוכים לפי סדר השימוש בהם (מבחוץ פנימה).
        *   החוק היחיד לעניין מפיות הוא שיהיו נעימות לעין. הן יכולות להיות מונחות במקומות שונים, משמאל לצלחת עם המזלג מעליהן או לצידן,
             "פורחים" בתוך כוס מים או מקופלים ומונחים על הצלחת. בכל הנוגע לעיצוב וצבע, תנו לדמיון שלכם להשתולל. 
        *   בסידור של כלי ההגשה והסכו"ם, הכוסות תמיד תהיינה מצד ימין לצלחת. 
        *   סדר הסכו"ם - שני סכינים מצד ימין, סכין קטנה חיצונית וסכין גדולה פנימית.
             ליד הסכין הקטנה מניחים את הכף. מצד שמאל של הצלחת שמים את שני המזלגות - מזלג גדול פנימי
             ומזלג קטן  חיצוני.                                                                                                                                           
          בצד העליון הימני של הצלחת מניחים גביע יין ולידו כוס נמוכה למשקה קל.

            ומה עם הילדים ???  כדאי ליחס חשיבה והתייחסות נפרדת  לילדים - מומלץ להכין ערכה קטנה בה יוכלו
            להיות עסוקים ובכך ליצור עניין ושקט,
            את ליל הסדר וקריאת ההגדה כדאי לתבל בסיפורים ובהמחזה כדי ליצור עניין אצל הילדים.

        ולאחר שהארוחה הסתיימה- בעזרת האורחים פינוי זריז של הכלים החד פעמיים, ו...כולם נהנים מקפה וקינוחים. 
        זה הזמן שתשבי בנחת, ותקבלי מחמאות ומחיאות כפיים על אירוח מושלם. 
        אל תצטנעי: הרווחת את המחמאות ביושר.

                                                                                                                                                                               חג שמח!!!

פעמית סטור
פעמית עסקים
ברקת
תבנית כל
     
 
 
     
     
  קבלת עדכונים ומבצעים
 
     
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק
 
 
     
 
כלים ירוקים
אפייה נאה
כלי בית
מפות שולחן
סיבה למסיבה
כלי הגשה וקערות
מוצרי נייר להיגיינה
חומרי אריזה למעבר דירה
נרות וחימומיות
Easy Serve
מוצרי ניקוי
רדידים וניצמדים
כוסות
צלחות
מוצרי מזון
אירועים
בלונים
קישוטי שולחן
חגים
גביעים וכוסות יין
מפיות - תצוגה מתחלפת
סכום וכוסות הגשה
לפתניות וגביעי קינוחים
תבניות אפיה
 מועדון פעמית סטור
מועדון פעמית עסקים
כתבות ומאמרים
מי אנחנו
אני מאמין
חזון
תרומה לקהילה
מכתבי הערכה
סניפים
צור קשר
הורדות
דף הבית
קטלוג פעמית סטור
קטלוג פעמית עסקים
שולחנות מעוצבים
מבצעי העונה
ארועים ושמחות
אוכלים בחוץ
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק

 

 
     
דיגידם בניית אתרים בניית אתרים פעמית ישיר 401 - 502 - 1700 | peamit@peamit.co.il | ט.ל.ח