English youtube facebook
 
 
 
  פעמית - מוצרים לאריזה ולשימוש חד פעמי
מתכונים לארוחת ליל הסדר

המתכון המושלם לאירוח סועדים לדעתנו נמצא בשילוב שבין מתכון מנצח וכלי הגשה מעוצבים שהופכים את סעודת החג לבלתי נשכחת.

אספנו בשבילכם מספר מתכונים למנות טעימות במיוחד וכשרות שישתלבו בצלחות ההגשה החד פעמיות ממש כמו ארוחת גורמה. 

חלוקת משימות לבשלנים השונים יכולה לעזור מאוד בחלוקת הנטל לקראת אירוח של מספר סועדים גדול. כדי לייעל את תהליך הבישולים היינו ממליצים בחום לקנות גזייה קטנה שתספק לכם עוד כוח אש בזמן האירוע.
אחרי כמות האנשים, צורת הישיבה היא הדבר הבא שמשפיע על סביבת האכילה. אם אין לכם אפשרות להושיב אנשים סביב שולחן, קשה לצפות מהם שיחזיקו את הצלחת על הברכיים ושינסרו סטייק עבה בעזרת סכין ומזלג.
במקרה כזה כדאי להשתמש בצלחות קטנות ולהגיש את האוכל הצורה של מזנון ('בופה'), ולא על גבי שולחנות האוכל עצמם. יש שתי שיטות הגשה מרכזיות שמתאימות לארוחות גדולות ואפשר לשלב ביניהן. בשיטה הראשונה כל אורח מקבל צלחת אישית שעליה מסודר האוכל. בשיטה השנייה כל אורח מקבל צלחת ריקה, והאוכל מוגש לשולחן בכלי הגשה מרכזיים. השיטה הראשונה תאפשר לכם ליצור מנות מורכבות ולסדר צלחות בצורה מרשימה ומעניינת, אך יכולה להעמיס מאוד על מי שמגיש את האוכל.
אם אתם מתכוננים להכין ולהגיש את האוכל בעצמכם, ואתם יותר משישה עד שמונה אנשים בסדר, הייתי מוותר על הרעיון.
ישנם מנות שלא מתאימות להגשה בכלי הגשה, ויש כאלה שכן - חשוב להתאים את המנות שאתם בוחרים לצורת ההגשה. אני בוחר בדרך האמצע - אני מגיש את המרק, ואולי גם את המנה הראשונה המושקעת לשולחן בצלחות מעוצבות - למשל: גפילטע פיש עם נתח של טונה צרובה בוינגרט של חזרת סגולה וכמה נצרים חלוטים של אספרגוס. את המנה העיקרית על שלל תוספותיה כיף להגיש בכלי הגשה יפים אותם מציבים במרכז השולחן. פריסת דגים ובשרים יכולה להיות קשה על חלק מהסועדים ולכן חשוב לדאוג שמישהו שיודע לעשות זאת כמו שצריך יעשה זאת במרוכז.
 אם נשאר לכם עוד כוח הייתי ממליץ להגיש את הקינוח בצלחות אישיות, אחרי שהשולחן פונה מן המנות העיקריות. זה שווה את המאמץ ומוסיף הדר לאירוע.

כמה להכין מכל דבר?
החרדה הפולנית/מרוקאית תמיד תוביל אותנו להכנת כמויות אוכל מופרזות שאחרי זה נאכל עוד לפחות שבוע. אין רע בכך אבל ככל שכמות האורחים גדלה, החשיבות של חישוב כמויות גדלה אף היא.
לאנשים יש נטייה לאכול יותר בארוחות חגיגיות כמו ארוחת ליל הסדר, ולכן חישוב הכמויות צריך להיות מעט יותר נדיב מאשר לארוחה רגילה. הכמויות שאני מציע כאן מתייחסות לארוחת חג ממוצעת.
 כלל אצבע חשוב: ככל שיש יותר מנות בארוחה ויותר מבחר בכל מנה, הכמויות צריכות לגדול בהתאם.

  • גפילטע פיש או כל מנת דג אחרת לפתיחה: שני גפילטע לאדם או 150 גרם פילה דג לאדם.
  • בשר עוף ודגים כמנה עיקרית: אם מוגש סוג אחד, 200 - 220 גרם חומר גלם נקי לחלוטין אמורים להספיק לכם, בעוד שאם אתם מגישים מספר סוגי בשר אז 240 - 260 גרם זו כמות יותר נכונה לכל סוגי הבשרים או הדגים יחד.
  • ירקות כתוספת: 110- 120 גרם חומר גלם נקי ומוכן לעבודה אם אתם מגישים סוג אחד, ו-150 גרם אם אתם מציעים שלושה סוגי ירקות.
  • תפוחי אדמה ובטטות: 220 גרם ירק לא קלוף, אם אתם מגישים סוג אחד בלבד. אם יש יותר מסוג אחד של פחמימה כתוספת אפשר להוריד את הכמות ל-130 גרם לאדם.
  • סלטים חיים: 100 גרם סלט בסה"כ שמורכב מ- 20 גרם עלים (חסה או בייבי) ומ-80 גרם ירקות מעורבים – מלפפונים, עגבניות, שומר, גזר, פלפל ועוד.
  • סלטים וממרחים: סלט מבושל, מטבוחה, סלט סלק ועוד. בין 100- 130 גרם לאדם, תלוי במבחר.
  • קינוחים: פרוסה נדיבה של עוגה – תבנית של בקוטר 28 ס"מ מחולקת לעשר מנות. 110 גרם מוס או קינוח שמנתי אחר. 150 מ"ל גלידות או סורבטים. 150 גרם פרות נקיים ומוכנים לאכילה. כשמגישים שני סוגים של קינוח יש להכין כ 60% מהכמות של כל אחד מן השניים.

    בישול לכמות גדולה של אנשים יכולה להיות חוויה מאוד מספקת אם מתכוננים כראוי ולא תוקעים 'גולים עצמיים' בזמן בניית התפריט.
    'גול עצמי' היא מנה מאוד מורכבת שתגזול מכם הרבה זמן הכנה לפני האירוע (או, גרוע מכך, בזמן הארוחה) ולא בהכרח תשתקף בהנאה הכללית של האורחים.
    המלצתנו, לכו על אוכל פשוט וטוב עם השקעה מכובדת בחומרי הגלם וההנאה שלכם ושל האורחים תהיה מלאה.

צירפנו מספר מתכונים נבחרים:

קניידעלאך ל-20 סועדים

חומרים:
1 כוס קמח מצה (120 גרם)
1 כף אבקת מרק עוף (15 גרם)
1 כף שמן קנולה (15 גרם)
2 ביצים מופרדות מס. 2 (100 גרם)
3/4-1 כוס מים פושרים
1 כפית מחוקה מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לבן* סיר עם 5 כוסות מים + 2 כפות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

* בקערה, מקציפים את חלבוני הביצה לקבלת קצף יציב
* בקערה אחרת, מערבבים את קמח המצה עם המים, השמן, החלמונים, אבקת המרק והמלח והפלפל
* בעזרת לקקן בהדרגה ובתנועות עטיפה עדינות, מוסיפים לעיסת קמח המצה את קצף 
   החלבונים עד לקבלת עיסה אחידה ואוורירית
* מניחים לעיסה לעמוד ולהתעבות
* מרתיחים את המים ואבקת מרק העוף שבסיר
* יוצרים כדורי קניילדעך מהעיסה המוכנה בידיים שהורטבו במים ומכניסים אותם לסיר עם המים 
   רותחים לבישול של כ-10-15 דקות.

פלפלים ממולאים:

אופן ההכנה :
יש ליצוק בקרקעית הסיר קופסה של 800 גר' עגבניות מרוסקות ומים בנפח הקופסה
ראש שום מחולק לשיניים
2 בצלים גדולים פרוסים
כף פפריקה מרוקאית
כף כמון
חצי צרור כוסברה חתוכה
מלח לפי הטעם

המשך ההכנות: בחירת 8 פלפלים קטנים ונוחים לעבודה. ללא הבדל דת גזע וצבע. קטימת הראש ופינוי הבלגן הפנימי הלבנבן

במילוי הממולאים:
250 גרם בשר בקר טחון
חצי כוס אורז (למי מאיתנו שאוכלים קיטניות)
כף כמון
כף פפריקה מרוקאית
כף בהרט לקציצות
חצי חופן כוסברה קצוצה
4-5 שיני שום טחונות
מלח לפי הטעם

ממלאים את הפלפלים במילוי, לא צפוף מדי, ומניחים עם הפתח כלפי מעלה. מקווים שהפלפלים יתמלאו במים, אם לא פותחים עוד קופסה קטנטנה של עגבניות מרוסקות ומפזרים מעל ואז מים עד גובה המילוי, שהמילוי יירטב קצת.

קוביות בשר בקר ברוטב:

חומרים :
1.5 ק"ג בשר חתוך לקוביות
3-4 בצלים בינונים קצוצים גס
4 שיני שום קצוצות דק
4 גזרים פרוסים דק
1 קופסא רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות פפריקה מתוקה
שבבי צ`ילי
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מרק בצל

אופן ההכנה:
הבצל בשמן עד לשקיפות, להוסיף את קוביות הבשר ולטגן אותם עד סגירה .
להוציא את קוביות הבשר לקערה ,ולהוסיף לסיר את הפלפלים הירוקים והגזרים ולטגן כמה דקות , להוסיף את שיני השום ל 2-3 דקות תוך כדי ערבוב .
להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ,לערבב ,להביא לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה  ולבשל את הרוטב כחצי שעה .
להוסיף את קוביות הבשר לסיר עם הרוטב ,לתבל ,להוסיף את המרק ולבשל כשעתיים על אש נמוכה  ולערבב מידי פעם .
להעביר לתנור ל עוד 3 שעות בחום של 150 מעלות.
אני בדרך כלל מכין את שלב הכיריים (שעתיים יום קודם ואת שלב התנור 3 שעות) למחרת לפני ההגשה .

בתאיבון לכולם... וחג שמח כשר

פעמית סטור
פעמית עסקים
ברקת
תבנית כל
     
 
 
     
     
  קבלת עדכונים ומבצעים
 
     
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק
 
 
     
 
כלים ירוקים
אפייה נאה
כלי בית
מפות שולחן
סיבה למסיבה
כלי הגשה וקערות
מוצרי נייר להיגיינה
חומרי אריזה למעבר דירה
נרות וחימומיות
Easy Serve
מוצרי ניקוי
רדידים וניצמדים
כוסות
צלחות
מוצרי מזון
אירועים
בלונים
קישוטי שולחן
חגים
גביעים וכוסות יין
מפיות - תצוגה מתחלפת
סכום וכוסות הגשה
לפתניות וגביעי קינוחים
תבניות אפיה
 מועדון פעמית סטור
מועדון פעמית עסקים
כתבות ומאמרים
מי אנחנו
אני מאמין
חזון
תרומה לקהילה
מכתבי הערכה
סניפים
צור קשר
הורדות
דף הבית
קטלוג פעמית סטור
קטלוג פעמית עסקים
שולחנות מעוצבים
מבצעי העונה
ארועים ושמחות
אוכלים בחוץ
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק

 

 
     
דיגידם בניית אתרים בניית אתרים פעמית ישיר 401 - 502 - 1700 | peamit@peamit.co.il | ט.ל.ח