English youtube facebook
 
 
 
  פעמית - מוצרים לאריזה ולשימוש חד פעמי
רעיונות לעיצוב שולחנות מרהיבים - פסח

חוגגים את ערב החג אצלכם?
 
 
חוגגים את ערב החג אצלכם? אז במיוחד עבורכם מגוון רעיונות לעיצוב שולחנות מרשימים שישאירו את האורחים עם טעם של עוד. שולחן חג שמעוצב בצורה מרשימה יהפוך את ארוחת ליל-הסדר לאירוע חגיגי במיוחד.
 
 

מאת: רונית בן עמי 

פורסם במקור באתר: www.zepo.co.il 

 


שירן בן שמעון מרשת "פעמית סטור" ונעה קוצ'ינסקי מחברת Noa private collection מסבירות איך מעצבים שולחן שהוא חגיגה ויזואלית מרהיבה.

 

"לקראת חג הפסח הקרב ובא, אני ממליצה על סדור שולחן רגוע ושקט. ההעדפה שלי היא כריכת שולחן על טהרת הטבע. סמלי החג יקשטו את מרכז השולחן. מפה לבנה וחגיגית או מפה בצבעי זהב או צבעי אדמה יהוו רקע מרגיע לתזזית הצבעונית שבסביבת השולחן. הרקע השקט יאפשר הדגשה של אביזרי הקישוט מן הטבע. מפיות בד תואמות האסופות בחבק מעוצב או בפרחי הדס- יוסיפו למראה חגיגי" אומרת קוצ'ינסקי.


ומה לגבי נרות? "אני ממליצה על נרות קטנים בתוך פמוטים מוגבהים. נרות עם ריחות עדינים של הדרים, לימונית או לימון, מרווה. את האפקט המרכזי של הריח הייתי משאירה להדסים – צרור נכבד מהם יפיק ניחוח נעים בחלל. כמובן שגם גביעי יין מהודרים יוסיפו נופח של הדר לשולחן. מרבית בקבוקי היין מעוצבים בגרפיקה יפה שיכולה להוסיף לקישוט השולחן אך, אם ברצונכם לשדרג את מראה הבקבוק ניתן לעטוף את הבקבוק במפית בד מהודרת המהודקת באמצעות סיכה מעוצבת".

 


ועכשיו בסוגיית הכלים. האם יש טיפים מיוחדים?

 

"תחום הכלים החד פעמיים התפתח בשנים האחרונות וכיום ניתן למצוא כלי מעוצבים שנראים ככלים רגילים לכל דבר, כך שניתן לעצב שולחן מפואר במגוון סגנונות עיצוביים ולקבל ערך מוסף משמעותי באירוח – בתום הארוחה לא צריך לשטוף את הכלים – זורקים לפח.. וזהו. בנוסף, ניתן לבשל עם תבניות וסירים חד פעמיים" אומרת בן שמעון.


ואכן, מסקר שערכה חברת "פעמית סטור" עולה כי למעלה מ – 85% מהמוזמנים לארוחות חג, יזכרו איך נראה השולחן בהתחלת הערב (לפני הגשת האוכל), לכן חשוב מאוד להשקיע בעיצוב השולחן. אך מי מאיתנו אוהב לפנות את הכלים ולהדיח אותם? אף אחד! הפיתרון: כלים חד פעמיים.

 

• כדאי לשקול לערוך שולחן מכלים חד פעמיים מאחר והמגוון עצום, מה שמאפשר ליצור שילובים מעניינים, ובתום הארוחה פשוט להשליך הכל לפח...


• כדאי להשתמש בראנרים ובשילוב מפות בשני צבעים, מאחר וכך ניתן להעשיר את השולחן.


• על מנת להעשיר את השולחן, ניתן להשתמש בחומרים שונים, למשל: מפת נייר יחד עם מפת אורגנזה, אך להשתדל לא לערבב יותר מדי סוגים וצבעים, איכויות שונות של חומרים וכד.


• כאשר יש שולחן גדול ואנו נאלצים לחבר שתי מפות, כדאי לשים מעל החיבור ראנר, ולהעלים את מיקום החיבור.


• כאשר משתמשים בנרות, ניתן להקפיא את הנרות בתוך שקיות ניילון כמה שעות לפני הארוחה, כך כאשר נדליק אותם במהלך הארוחה הם לא ינטפו ויבערו יותר זמן.


• בשל הריחות העזים המלווים את המאכלים השונים, כדאי להשתמש כמה שפחות במפיצי ריחות כמו נרות ריחניים או פרחים מיובשים ריחניים שלא תמיד משתלבים עם ריחות האוכל.


• כשעורכים את השולחן עדיף לא לשים מראש צלחות מרק, כי לא כולם אוכלים מרק וכן סיר המרק בדר"כ לא נמצא במרכז השולחן, כך שהצלחות ממילא נלקחות מהשולחן.


• בתחילת הארוחה עדיף לשים על השולחן רק את הסלטים, מאחר והם מוסיפים צבע אך לא תופסים מקום. את המנות העיקריות והתוספות כדאי להגיש בנפרד מאוחר יותר.


קיפולי מפיות תמיד מוסיפים גם צבע וגם סטייל. עדיף להשתמש במפיות איכותית רבות שכבות.


• תמיד כדאי לשים מגן שולחן מתחת למפה. זה גם מונע שקיפות וגם נעים ורך יותר.

 



טיפים לקניית כלים חד פעמיים:


• כדאי להגיע לחנות עם רשימה מסודרת על מנת לא לשכוח כלום וגם בכדי לא להתפתות לקנות דברים שלא צריך.


• חשוב לדעת מראש את מספר המוזמנים ולקחת בחשבון שבשימוש בכלים חד פעמיים צריך שיהיה מספר כפול של כלים ממספר הסועדים.



• לתכנן את התפריט מראש ולדעת כמה סוגי מאכלים ישנם על מנת לחשב את כמות כלי ההגשה.

• כדאי לקנות מספר סוגים של כוסות או לוודא שהסוג שקנינו מתאים גם לשתייה חמה וגם לקרה. ליין כדאי
לקנות גביעי יין.


• כדאי לקנות את הכלים החד פעמיים איתם אנו מתכוונים להגיש או לבשל בהתאם לצרכים: כלים המתאימים לחימום בתנור לא מתאימים לחימום במיקרוגל ולהיפך, לכן כדאי לקחת משני הסוגים.


• חשוב להתאים גם את כלי האוכל לצרכים: צלחות מנייר לא ניתנות לנשיאה עם אוכל בתוכן לעומת צלחות פלסטיק. לכן אם אנו מתכננים להגיש צלחות מלאות לשולחן ולא למזוג את האוכל ממרכז השולחן, נשתמש בצלחות פלסטיק קשיח.


• כדאי לקנות גם כמה קופסאות אחסון עם מכסים לאחסון האוכל שנשאר.


• כדאי להשקיע במפיות ולקנות את אלה מרובות השכבות.


• יש למדוד את השולחן שעליו נסעד על מנת שנוכל לקנות את המפה בגודל המתאים.

פעמית סטור
פעמית עסקים
ברקת
תבנית כל
     
 
 
     
     
  קבלת עדכונים ומבצעים
 
     
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק
 
 
     
 
כלים ירוקים
אפייה נאה
כלי בית
מפות שולחן
סיבה למסיבה
כלי הגשה וקערות
מוצרי נייר להיגיינה
חומרי אריזה למעבר דירה
נרות וחימומיות
Easy Serve
מוצרי ניקוי
רדידים וניצמדים
כוסות
צלחות
מוצרי מזון
אירועים
בלונים
קישוטי שולחן
חגים
גביעים וכוסות יין
מפיות - תצוגה מתחלפת
סכום וכוסות הגשה
לפתניות וגביעי קינוחים
תבניות אפיה
 מועדון פעמית סטור
מועדון פעמית עסקים
כתבות ומאמרים
מי אנחנו
אני מאמין
חזון
תרומה לקהילה
מכתבי הערכה
סניפים
צור קשר
הורדות
דף הבית
קטלוג פעמית סטור
קטלוג פעמית עסקים
שולחנות מעוצבים
מבצעי העונה
ארועים ושמחות
אוכלים בחוץ
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק

 

 
     
דיגידם בניית אתרים בניית אתרים פעמית ישיר 401 - 502 - 1700 | peamit@peamit.co.il | ט.ל.ח