English youtube facebook
 
 
 
  פעמית - מוצרים לאריזה ולשימוש חד פעמי
האמא של האירוח - גם בפסח

האמא של האירוח - איך לארח בהצלחה 40 איש לליל הסדר - המדריך המלא  מעבדות-לחירות

 

 

1. את על סף התמוטטות עצבים?...זה השלב היחידי בו מותר לך להשתבץ- עכשיו הזמן להוציא הכול מהמערכת ,ותוציאי חופשי: תצעקי הצילו, תתלונני על כל העולם ואשתו שהפילו עלייך את ליל הסדר, תשתי כוס מים ותנשמי עמוק.

נרגעת?...עכשיו את מוכנה לעבור לשלב הבא.

 

2. כדי לעבור את ליל הסדר בשלום- תצטרכי בסך הכול  פנקס קטן ועט. אוקי, לא רק פנקס ועט- אבל פנקס ועט חיוניים בשלב הזה.

 

3. איסוף מודיעין : רשימת המוזמנים- בעמוד הראשון בפנקס אנא ערכי את רשימת המוזמנים. תשתדלי לא לשכוח אף אחד, ולוודא מי בדיוק אישר את השתתפותו הסופית בליל הסדר שלך. חיוני בשלב הזה לשמור על זיכרון טוב : מי הילדים של מי ובני כמה הם, ואם במקרה עברו חתולים שחורים בין המבוגרים בזמן האחרון. אם יש לך בעיות בזיכרון- תחפשי משת"פים שיעבירו לך מודיעין על המשתתפים. אל תשכחי לשאול  מי צמחוני, מי בעיצומה של דיאטה, למי יש הגבלות  תזונה,  ומה בדיוק הם אמרו כשהם התלוננו על סדר הפסח של השנה שעברה. זכרי: ידע –זה כוח.

 

4.  אדריכלות הרכבת התפריט-  התפריט הוא המגדלור שיכוון את ארוחת החג שלך: לאחר שאספת מודיעין רלוונטי על האורחים שלך, יש להתאים מנות בתפריט שיקלעו לטעם של הסועדים.  אם את לא בטוחה בעצמך וחוששת שפספסת משהו- זה הזמן לשאול עוד כמה שאלות ( הילד שלכם אלרגי למשהו?) זכרי: החיפזון מן השטן.

 

5.אסטרטגיה: חלוקת התפריט למנות ראשונות, עיקריות ואחרונות- עיצוב התפריט הוא הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לך. אנחנו ממליצים לך לעבוד על פי הסכמה הבאה:

מנות ראשונות:  מרק קניידלעך ,  גפילטעפיש / דג / לביבות ירק

מנות עיקריות: בשר + 3 תוספות  שלפחות אחת מהם מורכבת יותר ומתאימה כמנה עיקרית לצמחונים

תוספות: 3 סוגי סלטים לפחות

מנות אחרונות: סלט פירות/ עוגות פסח/  מוס או פרפה פירות

 

6. ומהי רשימת הקניות לעיצוב וסידור שולחן ?  

כלים חד פעמיים הם אחד מפתרונות האירוח המושלמים לארוחת חג עם אורחים מרובים.

יותר ויותר משפחות דתיות וחילוניות משתמשות בכלים חד פעמיים בעיצובים מרהיבים שאינם גורעים מהיופי של שולחן החג, ומאפשרים חופש מההתעסקות המתישה של השכרת כלי אוכל, ושטיפת כלים.

לפני שאת מזדעזעת מהרעיון, עצרי והיזכרי: בסוף הארוחה המושקעת- הסיוט הגדול שיעמוד בפנייך הוא הטיפול במטבח. בזמן שהאורחים ישעשעו את עצמם על כוס קפה ועוגה- מישהי- כן זאת את- תאלץ לסדר, לנקות,לפנות ולשטוף כלים.

מומלץ לשקול בחום שימוש בכלים חד פעמיים: קיים בשוק מבחר רחב מאוד של כלים חד פעמיים איכותיים ומעוצבים שיעניקו לשולחן החג שלך מראה חגיגי. בתום הארוחה- אוספים הכול ו..לפח. ההוצאה ברכישת כלים חד פעמיים מתגמדת אל מול הוצאות שטיפת הכלים והפעלת המדיח, וכמו כן עלויות השכרת כלי אוכל לאורחים מרובים.

 

7. מעבדות לחירות : טיפים לרכישת כלים חד פעמיים לארוחת ליל הסדר-

  • ·         כדאי להגיע לחנות עם רשימה מסודרת על מנת לא לשכוח כלום וגם בכדי לא להתפתות לקנות דברים שלא צריך.
  • ·         חשוב לדעת מראש את מספר המוזמנים ולקחת בחשבון שבשימוש בכלים חד פעמיים צריך שיהיה מספר כפול של כלים ממספר הסועדים.
  • ·         לתכנן את התפריט מראש ולדעת כמה סוגי מאכלים ישנם על מנת לחשב את כמות כלי ההגשה.
  • ·         כדאי לקנות מספר סוגים של כוסות או לוודא שהסוג שקנינו מתאים גם לשתייה חמה וגם לקרה. ליין כדאי לקנות גביעי יין .
  • ·         כדאי לקנות את הכלים החד פעמיים איתם אנו מתכוונים להגיש או לבשל בהתאם לצרכים: כלים המתאימים לחימום בתנור לא מתאימים לחימום במיקרוגל ולהיפך, לכן כדאי לקחת משני הסוגים.
  • ·         חשוב להתאים גם את כלי האוכל לצרכים: צלחות מנייר לא ניתנות לנשיאה עם אוכל בתוכן לעומת צלחות פלסטיק. לכן אם אנו מתכננים להגיש צלחות מלאות לשולחן ולא למזוג את האוכל ממרכז השולחן, נשתמש בצלחות פלסטיק קשיח.
  • כדאי לקנות גם כמה קופסאות אחסון עם מכסים לאחסון האוכל שנשאר.
  • ·         כדאי להשקיע במפיות ולקנות את אלה מרובות השכבות.
  • ·         יש למדוד את השולחן שעליו נסעד על מנת שנוכל לקנות את המפה בגודל המתאים.

 

8. ומה צריך לעיצוב השולחן?  טיפים לעיצוב שולחן אירוח חגיגי לליל הסדר-

השולחן האלגנטי : ניגוד בין צבעים בהירים, עדינים ורגועים אל מול חומים כהים ואפור גרפיט יכולים ליצור שולחן דרמטי חגיגי ומיוחד: מפה לבנה כשבמרכזה מונח ראנר עשיר בגוונים חומים וזהובים, צלחות לבנות  עם כלי הגשה בגוונים חמים ועדינים, פמוטות בגוון ענבר וכוסות בזכוכית בגוון מעושן. 

 השולחן המהודר : שולחן מהודר במיוחד נערוך עם כלים לבנים מעוטרים בפסי כסף, קערת הגשה גדולה במרכז השולחן , וכלי הגשה  משולבים בפס מתכת כסופה בוהקת. מפה לבנה עם מפיות וחבקים תואמים ישלימו את המראה החגיגי.

השולחן הלבן: גם כשעורכים את כל השולחן בכלים לבנים  ובמפה צחורה ניתן ליצור שולחן מעניין בעזרת  שילובים בין כלי הגשה בגבהים שונים – קערות עמוקות ושטוחות , צלחות או קערות על רגל – וכלים בטקסטורת שונות.

מפות, מפיות וראנרים: אלו שלושת האלמנטים החשובים הגורמים לאווירה חגיגת. יש הבוחרים מפית וממנה יוצאים לצבעים הנבחרים. לדוגמא: מפית בצבע שמנת עם הדפסים עדינים של כסף או זהב, פרחים או דוגמאות אבסטרקטיות בצבע בהיר נוסף, נבחר את המפה בצבע התואם. על מנת להוסיף סגנון וסטייל לשולחן נשתמש בראנר, אותה רצועת בד הרצה במרכז השולחן לכל אורכו. החומרים שהראנר מיוצר מהם יכולים להיות: תחרות שונות, שקופות ורכות, קטיפה, רשת ועוד.

כדאי להשתמש בראנרים ובשילוב מפות בשני צבעים, מאחר וכך ניתן להעשיר את השולחן.

 על מנת להעשיר את השולחן, ניתן להשתמש בחומרים שונים, למשל: מפת נייר יחד עם מפת אורגנזה, אך להשתדל לא לערבב יותר מדי סוגים וצבעים, איכויות שונות של חומרים וכד.

כאשר יש שולחן גדול ואנו נאלצים לחבר שתי מפות, כדאי לשים מעל החיבור ראנר, ולהעלים את מיקום החיבור.

 

קישוט השולחן – סטיילינג: פרחים, גם הפרחים שנהגו לקשט את מרכז השולחן הפכו לסידורים זוחלים, קטנים ומעניינים. אם הסידור גבוה ומסתיר את היושבים, הסירו את האגרטל בעת הישיבה סביב השולחן, אבל אם הפרחים נמוכים ומאפשרים שיחה סביב השולחן – השאירו אותם.  אם אתם חובבי פרחים שימו זר אחד או שניים בפינות בולטות. שילוב של זר פרחי שדה רענן, ריחני וצבעוני, יוסיף לאווירה. היזהרו מפרחים בעלי ריחניות יתר שמאפילים על מרכיבי הריח האחרים.

מה לגבי נרות? הוסיפו לשולחן נרות, התורמים לאווירה: נרות קטנים בתוך פמוטים מוגבהים. כאשר משתמשים בנרות, ניתן להקפיא את הנרות בתוך שקיות ניילון  כמה שעות לפני הארוחה, כך כאשר נדליק אותם במהלך הארוחה הם לא ייטפו ויבערו יותר זמן.

כלי הגשה במהלך הארוחה-   כשעורכים את השולחן עדיף לא לשים מראש צלחות מרק, מכיוון  שלא כולם אוכלים מרק, וכמו כן סיר המרק  ממוקם במטבח, כך שהצלחות ממילא נלקחות מהשולחן.   בתחילת הארוחה עדיף לשים על השולחן רק את הסלטים, מאחר והם מוסיפים צבע אך לא תופסים מקום. את המנות העיקריות והתוספות כדאי להגיש בנפרד מאוחר יותר.

9. כללים לעריכת שולחן החג- מספר כללי ברזל צריכים להנחות אתכם בבואכם לערוך את שולחן החג:

  • הכלים ערוכים לפי סדר השימוש בהם (מבחוץ פנימה).
  • צלחות הסלט יכולות לשמש גם כצלחות למנה אחרונה. אם מספר האנשים לא גדול, יש לשטוף אותם במהירות בין הארוחות כך שיהיו מוכנות למנה האחרונה. 
  • אם משתמשים בכלי פלסטיק - יש תמיד להחזיק רזרבות בצד שכן הם נוטים להישבר בקלות.
  • החוק היחיד לעניין מפיות הוא שיהיו נעימות לעין. הן יכולות להיות מונחות במקומות שונים, משמאל לצלחת עם המזלג מעליהן או לצידן, "פורחים" בתוך כוס מים או מקופלים ומונחים על הצלחת. בכל הנוגע לעיצוב וצבע, תנו לדמיון שלכם להשתולל.

זה מה זה בסיסי:

  • בסידור של כלי ההגשה והסכו"ם, הכוסות תמיד תהיינה מצד ימין לצלחת.
  • סדר הסכו"ם - שני סכינים מצד ימין, סכין קטנה חיצונית וסכין גדולה פנימית. ליד הסכין הקטנה מניחים את הכף. מצד שמאל של הצלחת שמים את שני המזלגות - מזלג גדול פנימי ומזלג קטן חיצוני.
  • בצד העליון הימני של הצלחת מניחים גביע יין ולידו כוס נמוכה למשקה קל.

 

 

10.כלל זהב: עדיף להיצמד למנות שכבר הצליחו לך בעבר: אם אינך בטוחה בעצמך, העדיפי לכלול בתפריט מנות דגל שאת מיומנת בהן, והצלחת בהכנתן בעבר.

מהלך קטן שיוריד ממך הרבה לחץ....

 

11. ואם בכל אופן מתחשק לך להיות קצת יותר נועזת ויצירתית- ולהכניס מנות חדשות לתפריט: לכי על זה. ההמלצה היחידה שלנו היא לערוך ניסוי כלים  ולבשל אותן פעם אחת לפחות לפני ליל הסדר.

 

12. ברור שניתן לך דוגמא לתפריט מלא לליל הסדר:

מרק קניידלעך, ביצים קשות, חזרת, וחרוסת -  מנות חובה

גפילטעפיש עם חזרת  ( אפשר לבקש מקרובות המשפחה המיומנות בכך להכין במקומך)

סלט שלושה סוגי חסות,אבוקדו ותות שדה  בויניגרט תפוזים

סלט כרובית

סלט וולדורף  / סלט שומר/  סלט סלק/  סלט תפוחי אדמה קר

בשר:  קדירת בשר בתנור בבישול איטי:  צלי כתף בתנור, אוסובוקו, טאג'ין טלה

         עוף בפירות יבשים ויין לבן

תוספות:  תחתיות ארטישוק ממולאות/  עגבניות ממולאות/  קישואים ממולאים  ( לצמחונים ללא בשר)

אורז בר

תפוחי אדמה בתנור  בריבת אפרסקים/ סופלה תפוחי אדמה/ לביבות ירק

שעועית ירוקה/ אספרגוס

לפתן פירות

פרפה פירות ( קנוי  ומוכן מראש)

עוגת שוקולד לפסח 

 

13.לדוגמת התפריט הנ"ל אנא הכניסי שינויים כאוות נפשך כך שיתאים לסועדים שלך ולמנות שאת מומחית בהכנתן. העיקר שהבנת את הרעיון הכללי.

 

14. האצילי סמכויות- אין סיבה שתסבלי לבד:  סמני מנות בתפריט שאת יכולה להטיל על האורחים להביא איתם. כדי לשמור על הומוגניות הארוחה, מומלץ להטיל על האורחים סלט, תוספת או קינוח.

 

15. קניות-  עכשיו יש להכין את רשימת הקניות לארוחה: כדאי לבצע את רב הקניות כמה שאפשר לפני ערב החג- בו החנויות מלאות בקונים. לכן אנו ממליצים לפצל את מסע הקניות לשניים:  במסע הקניות הראשון,הקדימי ורכשי את המוצרים היבשים, ומוצרי בשר שניתנים לשמירה בהקפאה. כיומיים שלושה לפני ערב החג- קני רק את המוצרים הטריים כמו ירקות ועשבי תיבול טריים.

 

16. איך מחשבים כמות קניות ל40 איש?... הנה הנוסחה המתמטית לחישוב כמויות חומרי גלם להאכלת 40 סועדים:

* לתשומת ליבך:  הכמויות מתייחסות למשקל חומר הגלם לפני הבישול.

 

מרק: 400 מל"ל מרק לאדם +5 קניידלעך  =  ל40 סועדים: 16 ליטר מרק + 200 קניידלעך 

גפילטעפיש- בדרך כלל ילדים וצמחונים אינם אוכלים. לכן ניתן להסתפק בממוצע של1.5 מנות לאדם = סה"כ 60 יחידות גפילטעפיש

סלטים:  100  גרם לאדם מכל סלט

בשר אדום-  200 גרם לאדם   סה"כ ל40 איש- 6 ק"ג בשר

עוף- 1.5 שוקי עוף לאדם  סה"כ ל40 איש-  60 שוקי עוף גודל בינוני

תוספות ירקות מבושלים-   220 גרם לאדם

אורז-    80 גרם לאדם 

קינוחים:  1 מכל סוג לאדם

שתייה קלה

שתייה חמה

יין/ מיץ ענבים

לצלחת הפסח: ביצים, חסה, מרור, חזרת, חרוסת, זרוע (בשר), מצות- כולם מהסוג החביב עלייך. בעיקר המרור.

 

17. אל תשכחי לגייס כוחות שיעזרו לך לסחוב את סלי  הקניות- גב תפוס יהיה מצער מאוד בשלב הזה. אתרי בחורים חסונים וחייכניים  שישמחו לסחוב בשבילך את כל מוצרי הגלם לארוחה. כן, זה הרבה, וכן, את תצטרכי עזרה עם זה.

 

18. כמה מילים על בשר: איך לבחור את המנה העיקרית בתפריט ליל הסדר- בכדי לבשל בהצלחה ארוחה ל40 אורחים, יש לחלק את הבישול על פני כמה ימים. לכן מומלץ בתור מנה בשרית עיקרית לבחור במנת בשר בקדירה בבישול איטי- אותה ניתן לבשל יום או יומיים לפני הארוחה- ולחמם אותה בערב ליל הסדר. מנות בשר בקדירה טעמן משביח ביום יומיים למחרת הבישול, לאחר שהבשר ספג את נוחו וארומת ציר הרוטב. 

מומלץ שלא לבחור במנת דג בגריל- שבגלל עומס הכנת מנות הארוחה עלולה להגיע לשולחן יבשה. במידה וחשוב לך להגיש מנת דג- בחרי במתכון לדג אפוי ברוטב עגבניות, ולא דג אפוי בתנור.

 

19. דוגמאות למנות בשר בקדירה בבישול איטי המתאימות כמנה עיקרית- גולאש,צלי בקר,טאג'ין טלה. 

 

20.  קניית בשר למנה העיקרית- מומלץ לקנות בשר טרי אצל קצב, ולא לקנות בשר קפוא. בשר קפוא מעובד תעשייתית, מכיל מים וחומרים משמרים שמנפחים אותו, ופוגמים בטעמו.

בקשי מהקצב חלקים עשירים ברקמות המתאימים לתבשיל קדירה בבישול איטי- שריר אחורי (אוסובוקו), שריר קדמי, וכדומה.

אם תסבירי לקצב איזו מנה את מתכננת- הוא ישמח לעזור לך ולהתאים את הנתח הנכון.

את הבשר הטרי ניתן להקפיא עד למועד הבישול.

 

21.  הגענו לשבוע שלפני ליל הסדר- מה עושים עכשיו?

חוזרים לפנקס הקטן , ומארגנים תוכנית בישול לשלושה ימים:

יומיים לפני ליל הסדר: קניות אחרונות- של מוצרים טריים (ירקות, תבלינים ועשבי תיבול)

בישול: הפשרת הבשר מהקפאה, והשריית הבשר במרינאדה למשך הלילה.  קיימים מתכונים רב ים למרינאדה לבשר- מומלץ על מרינאדה מיין ,עשבי תיבול ושום טרי.

לקדירת בשר אדום יש לחתוך את הבשר לקוביות גדולות ובשרניות- בגודל של כ-3 ס"מ.

יומיים לפני הסדר הם זמן ההכנה לחרוסת, חזרת, רטבים לסלטים (שניתן לשמור במקרר), וגפילטעפיש.

יום לפני ליל הסדר:  יום הבישולים העיקרי:   הכנת ממולאים, הכנת קניידלעך ומרק, קינוחים, בישול ביצים קשות, ושלב הבישול הראשון של המנה העיקרית:

לאחר שבשר הקדירה ספג את המרינאדה, עוברים לשלב הכיריים: יש להשחים את הבשר לפני שיעבור לבישול איטי בקדירה.  לאחר מכן, להעביר את הבשר ושאר מרכיבי המתכון לסיר ברזל יצוק המתאים לבישול איטי, במשך הלילה.

בוקר ליל הסדר: להכין סלטים טריים, ולהכין תוספות: תפוחי אדמה בתנור, אורז וכ"ו.

לצרף את בני הבית שיעזרו בסידור ובעיצוב שולחן האוכל.

ערב ליל הסדר:  לחמם מרק, לחמם בתנור את צלי הבשר בקדירה, ולהכין את צלחת הפסח:

ביצה קשה ומקולפת

חרוסת

מרור: עלי חסה, סלרי או חזרת

כרפס- תפוחי אדמה מבושלים, כרישה, בצל ירוק

זרוע- נתח עוף, או בשר בקר

לא לשכוח מצות ו.. את האפיקומן.

22. האורחים מגיעים. 

23. הארוחה הסתיימה- בעזרת האורחים פינוי זריז של הכלים החד פעמיים, ו...כולם נהנים מקפה וקינוחים. זה הזמן שתשבי בנחת, ותקבלי מחמאות ומחיאות כפיים על האירוח המושלם.  אל תצטנעי: הרווחת את המחמאות ביושר.

24. האורחים עוזבים ומבטיחים לך שמעכשיו בכל שנה הסדר אצלך- ושבשנה הבאה הם יביאו  איתם את כל החבר'ה.  אכן יקירתי, להצלחה יש מחיר.

חג שמח!!

 

 

 

 

 

פעמית סטור
פעמית עסקים
ברקת
תבנית כל
     
 
 
     
     
  קבלת עדכונים ומבצעים
 
     
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק
 
 
     
 
כלים ירוקים
אפייה נאה
כלי בית
מפות שולחן
סיבה למסיבה
כלי הגשה וקערות
מוצרי נייר להיגיינה
חומרי אריזה למעבר דירה
נרות וחימומיות
Easy Serve
מוצרי ניקוי
רדידים וניצמדים
כוסות
צלחות
מוצרי מזון
אירועים
בלונים
קישוטי שולחן
חגים
גביעים וכוסות יין
מפיות - תצוגה מתחלפת
סכום וכוסות הגשה
לפתניות וגביעי קינוחים
תבניות אפיה
 מועדון פעמית סטור
מועדון פעמית עסקים
כתבות ומאמרים
מי אנחנו
אני מאמין
חזון
תרומה לקהילה
מכתבי הערכה
סניפים
צור קשר
הורדות
דף הבית
קטלוג פעמית סטור
קטלוג פעמית עסקים
שולחנות מעוצבים
מבצעי העונה
ארועים ושמחות
אוכלים בחוץ
חפש לפי צבע
חפש לפי סוג
ערוץ הוידאו
האתר הירוק

 

 
     
דיגידם בניית אתרים בניית אתרים פעמית ישיר 401 - 502 - 1700 | peamit@peamit.co.il | ט.ל.ח